Eerder Schadevergoeding Voor Whiplashpatiënten En Letselschade

Verkeersslachtoffers met een whiplash reageren enthousiast op een nieuwe aanpak waarbij zij niet jarenlang met verzekeraars hoeven te touwtrekken om schadevergoeding, maar een deel van hun kosten meteen vergoed krijgen.

Letselschade - Verkeersslachtoffers met een whiplash reageren enthousiast op een nieuwe aanpak waarbij zij niet jarenlang met verzekeraars hoeven te touwtrekken om schadevergoeding, maar een deel van hun kosten meteen vergoed krijgen.

Nu heerst er vaak wantrouwen bij de jaarlijks duizenden whiplash-patiënten. Doordat hun klachten vaak niet aantoonbaar zijn, duurt het geruime tijd voordat zij hun kosten vergoed krijgen. De aansprakelijke verzekeraar wil eerst uivoerig onderzoeken of de klachten door het ongeluk komen en niet al eerder bestonden. Daardoor slepen dossiers zich soms ruim tien jaar voort.

In de nieuwe pilot Pandora staan slachtoffers en verzekeraars niet lange tegenover elkaar, maar werken ze samen. Het slachtoffer krijgt tenminste vijfduizend euro voorschot.

Aan de proef werken Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, Reaal en ASR mee. Jaarlijks krijgen zo'n 15.000-20.000 verkeersslachtoffers een whiplash, waarvan tot 20 procent chronische klachten houdt.

Letselschadebureau Kloppenburg ondersteunt jaarlijks tientallen slachtoffers van een auto-ongeluk en vooral bij whiplash is de gevolgschade vaak niet te overzien. Daarnaast voelen verkeersslachtoffers zich vaak onbegrepen, omdat naast lichamelijke zichtbare schade, vaak ook onzichtbare schade naar voren komt. De letselschadespecialisten verzorgen niet alleen een financiele vergoeding, maar helpen vooral bij de reintegratie in het arbeidsproces.

Bron: AD-21 mei 2010 / Letselschadebureau Kloppenburg - www.deletselschadespecialist.nl

About Letselschadebureau Kloppenburg

Letselschadebureau Kloppenburg
Basicweg 14D
AMERSFOORT,
3821 BR

Contacts